Följ oss under tävlingens gång

Okej, här kommer lite info kring tävlingsdagen...


Startnummer för tävlingen är:
Pelle - 863
Stoffe - 293


Simstarten går 07.00 lokal tid, vilket betyder 08.00 hemma i Sverige. 


T1 (växling från simning till cykel) är en ganska lång historia. Upp från vattnet - genom duscharna - hitta sin blåa cykelpåse - in i T1-tältet - av med våtdräkt, simglasögon och badmössa - på med glasögon och nummerlappsbälte - bli insmord med solskydd av funktionärerna - lämna T1-tältet - dumpa cykelpåsen - springa upp från stranden till huvudgatan - hitta cykeln - knäppa på hjälmen - ta cykeln och springa ut ur växlingsområdet - dags för cykling!


Cyklingen har vi ju redan avhandlat i ett tidigare inlägg...


T2 (växling från cykel till löpning) är lite smidigare. Nu har växlingsområdet bytt skepnad något och fått tightare cykelställ där en funktionär står redo att fånga din cykel. Så... Hoppa av cykeln innan växlingsområdet börjar - spring in med cykeln och ge den till en funktionär som står vid "ditt" cykelställ - ta din löppåse - spring in i T2-tältet - av med hjälmen, på med strumpor, skor, keps, stoppa på sig gels, ja vad man nu har för rutiner - ut ur tältet - dumpa löppåsen - starta löpningen!


Löpningen är tre varv på en vändbana som går längs med havet, man springer till en vändpunkt och sen samma väg tillbaka. Det är faktiskt lite upp och ner första kilometrarna närmast växlingsområdet men sen blir det plattare. Första varvet är lite längre, 18,66 km. Sen är det två varv à 11,80 km. Vid varje varvning får man ett armband så att man själv och framför allt funktionärerna kan hålla koll på när man får gå i mål. Kommer va en underbar känsla att få gå i mål om man lyckas med det. Inte säkert att löpningen kommer kännas underbar hela vägen dock...
Det skall gå att följa våra passeringar under dagen via ironmanlive.com på något sätt. De tider som skall tas är:


Swim check-in
Swim start
Swim split (halvvägs)
Swim finish
T1
Bike start
Bike split (vet inte exakt vart detta är)
Bike finish
T2
Run start
Run lap 1
Run lap 2
Run lap 3
Finish


Ironman Lanzarote är även kval till att få köra Ironman World Championships på Hawaii senare i år. Exakt antal kvalplatser för varje age-group kommer anslås kl 15.00 idag vid växlingsområdet.


Har räknat lite på egen hand och jag tror det kommer hamna på 2 kvalplatser för 25-29 (99 tävlade) och 6 kvalplatser för 40-44 (367 tävlande). Så det är konkurrens om platserna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar