Cykelbanan

Cykelbanan på Lanzarote är en riktigt fin bekantskap. 2550 höjdmeter skall avverkas under 18 mils cykling. Som prognosen ser ut nu verkar det hamna mellan 5-7 m/s vind på lördag. Inte vindstilla men det kan bli värre så vi håller tummarna för att det stannar där. 


Landskapet kanske inte är det vackraste på jorden men det är verkligen speciellt. Grönt är inte en dominerande färg här. Några bilder från dagens tur i vår Citroen. Inte heller den speciellt vacker. Men speciell.


Banan kan beskrivas hur avancerat som helst eller väldigt enkelt; antingen går det upp eller ner, antingen högsta växeln eller lägsta, och alltid omgiven av lava. Lava som sandstrand, lava som grus, lava som odlingsbar jord, lava som stenar som säkert även husen är byggda av i de byar vi kör igenom eller lava som den kom ut från djävulens röv. Ibland har de till och med byggt små murar av lavasten, en halvmeter höga, troligen för att stoppa cykeln men skicka cyklisten ner för ett 100m stup, in i en kaktus eller bara få hen(!) att lämna asfalten ett tag. Men vägarna är fina för det mesta, cyklingen kommer bli skön.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar