Början till en plan


Har börjat skissa på ett träningsupplägg som sträcker sig ett år framåt. Kommer de närmsta veckorna samla gammal kunskap, tidigare erfarenheter, nya idéer samt fylla på med inspiration. Utifrån detta sammanställer jag sedan en plan som förhoppningsvis känns tidseffektiv, realistisk och som jag tror på. Har valt den 10 oktober som datum för avspark, då är det dags att smyga igång igen.
Men, några rader om vad jag tänkt göra fram till dess - stort fokus på balans och symmetri. Det blir inledningsvis 3 pass i veckan med funktionell träning bestående av; balans, rörlighet, fotstyrka och core. Kommer börja med ”barfotalöpning” omgående (därav behovet av att stärka upp fötterna), korta pass några gånger i veckan. Tänkte bygga upp mig långsamt, försöka att inte gå sönder det första jag gör. Sakta men säkert kommer jag öka distansen och nitiskt tänka på tekniken. Om någon vet var jag kan köpa ett par New Balance Minimus MT10 (UK 11) vore jag grymt tacksam, kanonskor som tyvärr inte tillverkas längre…
Väntar lite med cyklingen, men även där gäller fokus på symmetri, enbensintervaller på trainer till förbannelse när jag väl sätter igång. Sen satsar jag vintern på att utveckla styrka och tröskelkapacitet och väntar med distansträningen till våren.
Simningen blir lite nedprioriterad inledningsvis med det känns okej.

Planen presenteras när jag känner mig hyfsat klar med den. Nästa inlägg kommer istället handla om att ifrågasätta syftet med din träning.
/K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar