Tävlingsdebut

Då har debuten för året skett, och det blev löpning i Trollhättan. För två veckor sedan avgjordes den lokalt ökända, ca 14 km långa, terrängtävlingen Edvinsleden Trailrun 4 (http://www.aktivoresjo.se/). En rolig träningstävling i stundtals högalpin terräng runt Trollhättan. Hela Lanza12 var på startlinjen och efter mål var vi båda nöjda med premiären. Pelle kom in på en sjätteplats (1:02.17) och Kristoffer nia (1:03:48). Lite surt var för Pelle att han tappade fjärdeplatsen sista kilometern in mot mål, oförmögen att hänga på två orienterare som studsade förbi honom nerför trapperna mot Olidanstationen. Det sura för Kristoffer kom natten efter målgång iform av magsyra som en vinterkräksjuka tvingade honom att smaka på.

Pelle på upploppsrakan, bekymrad över att nyligen förlorat en fjärdeplats och dåligt rakad.

Kristoffer på samma raka, bättre rakad och väldigt glad.

Nästa tävling blev också löpning TIF-terrängen. Då Kristoffer firade att han har ett år kvar till trettio fick Pelle själv visa upp sig. Och det gick bra, en seger, och första segern någonsin i klassen M40. Loppet gick tre varv på något knixiga stigarna på Knorren. Lite trögstartad men efter halva första varvet var tempot uppe och han kunde avancera i startfältet. De tre varven gick fort och jämnt och slutade på 21:40. En mycket stor andel av TSOKs triathleter visade upp sig denna dagen, och två guld gick till klubben. Nyss nämnda M40 och urstarka Anneli Hilmersson i K40.

Slutsatsen blir att det är skönt säsongen har startat. Löpträningen har gett resultat och den känslan man ville ha i kroppen sex veckor innan man hoppar i vattnet runt kanarieöarna verkar vara på god väg. Nu gäller det bara att få cyklingen att kännas lika bra.
\P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar