Pelles Raceplan

Då är man inne i Ironmanveckan och allt känns bra. På lördag klockan 7 smäller det för start och 16:15 smäller det troligen för mål, om allt vill sig väl. Har funderat lite vad man ska ha för måltid på lördag och och kommit fram till att 9:15 är vettigt, lite kaxigt men ändå vettigt.
Simmar på 1 timme, hade drygt 58 min på Lanzarote och borde klara av samma på lördag. Kalmarsund bjuder på lite jobbigare simning, men har blivit starkare i axlar o armar under sommaren så det borde ta ut varandra.
Cykeln på 5:10. Körde på 5:15 ifjol och nu har jag snabbare cykel och lite bättre förberedd så skulle kunna komma ner mot fem timmar. Körde halva sträckan i Sövde på 2,24 och det kändes bra. I Arvika drog jag 4 mil på 1:02. Så farten finns i benen, bara jag håller hela sträckan och det ej är för kraftig vind så kan jag nog krypa under fem timmar. Men då jag hoppas kunna springa riktigt snabbt i år kan det vara bra att spara benen något. Så tiden blir helt enkelt mellan 5 och 5:10.
Löpning. Detta är den stora utmaningen. Målet blir 3 timmar. Öppnar på 4:10  min/km tempo och hoppas det håller vägen ut. På Lanzarote körde jag maran på 3:18 så det blir att putsa detta rejält, men då var cyklingen klart hårdare och vädret riktigt varmt, så sista milen var krampen nära och fick sänka tempot. Tror ej det blir 30 grader i Kalmar så då kan man hålla krampen stånd och därmed kunna pressa sig lite mer.

Jo, det funkar att köra på 9:15. Räcker det då för att kvala? Preliminärt så är det 6 slots till Hawaii. M40 är en erkänt stark klass så det kommer nog krävas under 9:30 för att komma med. Några svenskar har jag koll på och det är omkring 5 stycken som jag kommer få slåss med. Christian som slog mig i Sövde blir svår att göra något åt, så vill nog peka ut honom som favorit, men de övriga kan man nog utmana.
Ska bli kul på lördag. Nu blir det lite lättare träning för att röra på kroppen, på torsdag rullar TSOK karavanen till Kalmar och på lördag strax efter 16 vet jag hur det gått. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar