Teknikens under

Tillbaka till verkligheten. Med en förkylning i släptåg, förmodligen välförtjänt efter att ha haft det allt för bra under några dagar.

Det fanns ett gym på ön. Med fria vikter, spinningcyklar och skinande nya, fina, fräscha löpband från Life Fitness. Nu åkte jag inte till Maldiverna för att gå på gym, det blev mest barfotalöpning på stranden. Men under en regnig eftermiddag kändes det som en bra idé. Efter lite uppvärmning på spinningcykel (vilket jag snart fann meningslöst då jag hade löpskor på fötterna samtidigt som cyklarna var utrustade med de största sadlar jag någonsin sett) hoppade jag över till löpbandet. Fick ställa in vikt och grejer, flott. Sen var det bara att välja fart och lutning. Springer i princip aldrig på löpband så det kändes lite som koordinationsövning första metrarna. Men, snart fann jag det ganska intressant att ställa in en hastighet och rätta sig efter den. Körde ett kort pass:

Började med 5 minuter i 5:00 fart.
Följt av 15 minuter i 4:20 fart.
Följt av 5 minuter i 4:00 fart.
Följt av ett tryck på "cool down"...

Då sänker maskinen ögonaböj till 7:20 fart! WTF liksom?? Customized cool down my ass. Justerade upp farten för att åtminstone kunna springa. Den glädjen varade inte länge, för den sänkte snart till 7:20 igen. Det blev 5 minuters kamp mellan människa och maskin där jag fick justera upp farten så snart maskinen sänkte den igen.

Jag googlade "intelligent treadmills" och fick 24 miljoner träffar.
Jag förstår inte varför.

/K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar